2013-07-31

Inköp Rejlers

Under månaden som har gått har jag sålt av hela min depå och flyttat till ett investeringssparkonto. I den flytten så ville jag inte riktigt återköpa det som jag hade haft och har därmed blivit sittande med en stor likvid.

Jag köpte tillbaka Industrivärden för något lägre belopp än vad jag sålde för. Resten har jag sedan inte haft någonstans att göra av. Jag har läst en del om olika utgångspunkter för en bra analys men har väl inte fullt ut fastnat för något som känns helt rätt. Gjorde idag ett köp dock som kändes mer underbyggt än många andra affärer jag har gjort tidigare.

Rejlers, ett lite mindre teknikkonsultbolag med en ganska bra historik. Vinsten sjönk förvisso förra året något och resultatet första halvåret är fortfarande något svag. Dom hanterade dock krisen 2008 bra vad jag kan se. Helt ok direktavkastning på strax under 4 %. Det finns nog dessutom möjligheter till en något högre utdelning nästa år om deras expansionplaner håller i sig och, framför allt, når dom i hamn så bör direktavkastningen ligga runt ca 10 %. Företaget hade dessutom en trevlig medarbetarinriktad profil med mycket satsningar på en aktiv livsstil och hälsosam arbetsmiljö. Har köprekats en del under våren och har senaste tiden fallit tillbaka lite (fortfarande bra upp sen årsskiftet). P/E-talet var tyvärr lite för högt kanske och får väl betraktas som en miss i min ostrukturerade analys men är väl ett uttryck för marknadens förhoppning.

2013-07-26

Bäst på sämst timing - Haldex

Som jag skrev tidigare i våras sålde jag Haldex. Aktien hade varit ett sänke under det året jag hade haft den och hade då en chans att ta pengarna och gå. Jag tycker fortfarande att det var ett OK beslut för jag tror inte att det är en aktie jag kommer vilja ha i framtiden (magkänsla).

Nåväl, sedan dess är den upp 27%. Det är rätt surt att missa så kortsiktiga vinster. Detta är dock ännu ett bevis i raden av många att för att lyckas någorlunda behöver man ha en god bild för sig av vad man vill åstadkomma med varje köp och vad möjligheterna är. Psykologin får inte vara den dominerande faktorn. Jag har börjat peta lite i en modell över hur jag skall utvärdera bolag men känner att jag har en ganska lång väg kvar att vandra, dels för vad jag skall titta på men också vad jag vill titta på (läs: vad jag vill köpa).

Nåväl, framåt marsch.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...